GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Održana radionica „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

slika 3 2Dana 7. veljače 2024. godine s početkom u 19:00 sati u Društvenom domu u Ferdinandovcu, na adresi Trg slobode 29, Ferdinandovac, održana je radionica za jačanje kapaciteta pod nazivom  „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“.

Predavač g. Mirko Jambrošić iz tvrtke „THE THINGS“ na radionici je predstavljen projekt „One Sun Connecting North and South“. Također, predavač je pojasnio što je to solarna elektrana, kako se instalira, na koji princip funkcionira, koji su uvjeti i potrebna dokumentacija za prijavu na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radionica za jačanje kapaciteta provedena je u sklopu projekta „One Sun Connecting North and South“ koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa "Energija i klimatske promjene". Projekt je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice. U okviru projekta, Općina Ferdinandovac je izgradila 1 fotonaponsku elektranu snage 5 kW na objekt Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac. Vrijednost projekta iznosi 14.626,69 eura.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Ferdinandovac.

funded by logo

OneSun Logo bezslogana 512px

 

slika 1

slika 2

slika 3