IZBORNA SKUPŠTINA UDVDR OGRANAK OPĆINE FERDINANDOVAC

U maloj sali Društvenog doma u Ferdinandovcu održana je 20.01.2024. redovna Izborna skupština UDVDR Ogranak Općine Ferdinandovac.

Temeljem usvojenog Dnevnog reda izabrana su radna tijela skupštine te su prihvaćena jednoglasno sva izvješća o radu i financijskom poslovanju dosadašnjeg vodstva ogranka za proteklo četverogodišnje razdoblje.

Nakon usvajanja izvješća krenulo se u izbor novog vodstva UDVDR ogranak Općine Ferdinandovac u slijedećem četverogodišnjem mandatu (2024.-2028.).

Nakon postupka predlaganja te predstavljanja kandidata, na Izbornoj skupštini ogranka za predsjednika i u slijedećem četverogodišnjem mandatu izabran je LUKA GREGAR.

Za zamjenika je izabran TOMAŠEK SLAVKO a tajnik ogranka Ferdinandovac je KADEŽABEK MIHAJLO.

Središnji odbor ogranka Ferdinandovac čine:

HODIĆ ANTE, IVANDIJA MIHALJ i ALEKSA SLAVKO

Nadzorni odbor ogranka Ferdinandovac čine:

TURKOVIĆ SLAVKO, HORVAT MLADEN i GRGULJAŠ VJEKOSLAV

Sud časti ogranka Ferdinandovac:

ŠOSTAR KRUNOSLAV, TABAK IVAN i MALETIĆ FRANJO.

Novoizabrani predsjednik ogranka Luka Gregar na kraju se zahvalio skupštinarima na izboru i predstavio Plan aktivnosti ogranka .

Članove UDVDR ogranak Ferdinandovac na Izbornoj skupštini pozdravio je biranim riječima načelnik Općine MALETIĆ VJEKOSLAV, zaželjevši uspješan rad novom izabranom vodstvu ogranka uz nastavak odlične i vrlo korektne suradnje naše udruge i Općine Ferdinandovac te najavio nastavak potpore Općine Ferdinandovac u provedbi braniteljskih aktivnosti ogranka.

Ispred udruga civilnog društva Općine Ferdinandovac skup je pozdravila predsjednica DVD Ferdinandovac Đođ Marijanka.

Ispred vodstva naše županijske Podružnice Izbornoj skupštini prisustvovali su tajnik Podružnice Željko Golubić i predsjednik naše županijske Podružnice MIRKO HANŽEKOVIĆ koji se obratio članovima ogranka i gostima te najavio aktivnosti koje su pred udrugom u slijedećem razdoblju.

Nakon službenog dijela Izborne skupštine domaćini su za sve prisutne pripremili okrijepu uz kraće druženje.

skupstina udvdr ferdinandovac 2024 01

skupstina udvdr ferdinandovac 2024 02

skupstina udvdr ferdinandovac 2024 03

POSJET PAKRACU I KUSONJAMA

UDVDR RH ogranak Ferdinandovac posjetio je Pakrac i Kusonje u sklopu planiranih aktivnosti za ovu godinu. Dolaskom u Pakrac posjećen je Muzej ratne i vojne povijesti. U obilasku s vodičem Muzeja članovi ogranka mogli su vidjeti odjeću, naoružanje i opremu kroz hrvatsku povijest. Nakon toga odana je počast za sve poginule branitelje i civile u zapadnoj Slavoniji te je zapaljen lampaš ispred spomenika. Odlaskom u Kusonje odana je pošast na mjestu pogibije hrvatskih branitelja te je posjećeno spomen područje za sve poginule, nestale  i stradale hrvatske branitelje na ovom dijelu ratišta.

Iza toga organiziran je zajednički ručak te relaksacija u toplicama u Daruvaru.

 

Autor: Grguljaš Vjekoslav

 

posjet pakrac kusonje 01Foto: UDVDR Ferdinandovac

 

posjet pakrac kusonje 03Foto: UDVDR Ferdinandovac

 

posjet pakrac kusonje 02Foto: UDVDR Ferdinandovac

ODANA POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA TE VUKOVARA I ŠKABRNJE

UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac i ove je godine organizirao obilježavanje Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata te Vukovara i Škabrnje.

Obilježavanje je počelo ispred spomenika branitelja i stradalnika domovinskog rata  u petak 17. studenog. Učenici Osnovne škole Ferdinandovac zapalili su lampaše ispred spomenika, a pridružili su im se i polaznici Dječjeg vrtića „Košutica“ Ferdinandovac. Održano je kratko predavanje na temu domovinskog rata s posebnim osvrtom na žrtve Vukovara i Škabrnje kako bi učenici shvatili svrhu i važnost obilježavanja ovog dana. Nakon toga recitirano je nekoliko recitacija te su se učenici upoznali sa radom i djelovanjem Ogranka Ferdinandovac.  Na kraju je održana prigodna molitva.

Obilježavanje je nastavljeno istog dana u crkvi Svetog Ferdinanda kralja služenjem Svete mise za sve žrtve domovinskog rata koju je predvodio don Daroslav Benjak. Uz branitelje i mještane bio je prisutan i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

Nakon Svete mise formirana je procesija koja se uputila prema spomeniku žrtvama domovinskog rata gdje je položen vijenac te su zapaljeni lampaši, a zatim je održana prigodna molitva te je odana počast svim žrtvama domovinskog rata s posebnim sjećanjem na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Autor: Vjekoslav Grguljaš

Foto: Miroslav Fuček

Foto: Miroslav Fuček

 

Foto: Miroslav Fuček

Foto: Miroslav Fuček

 

Foto: Vjekoslav Grguljaš

Foto: Vjekoslav Grguljaš

OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

18 studeni ferdinandovac

UDVDR RH ogranak Ferdinandovac u suradnji sa Župnim uredom Ferdinandovac, obavještava sve članove kao i sve mještane Općine Ferdinandovac da će se u petak 17.11.2023. sa početkom u 17.00 sati održati sveta misa u crkvi sv. Ferdinanda Kralja u Ferdinandovcu u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Nakon mise predviđeno je polaganje vijenca i paljenje svijeća kod spomenika za žrtve domovinskog rata.

Pozivaju se svi hrvatski branitelji te mještani Općine Ferdinandovac koji su u mogućnosti da se prisjete žrtava Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje te da dođu na svetu misu.

UDVDR RH

Ogranak Ferdinandovac

OBILJEŽEN DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN POBJEDE I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

dan branitelja 1

UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac organizirao je obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza. Obilježavanje je započelo u 9.00 sati u crkvi sv. Ferdinanda kralja Svetom misom za domovinu i sve hrvatske branitelje. Misu je predvodio don Daroslav Benjak koji se u molitvama i propovjedi osvrnuo na važnost vojne akcije „Oluja“ i domovinskog rata za slobodnu domovinu Hrvatsku.

Nakon mise procesija se uputila k spomeniku hrvatskih branitelja gdje je položen vijenac i zapaljene svijeće te je izmoljena prigodna molitva za sve hrvatske branitelje.

Nakon toga organiziran je prigodni domjenak i druženje svih prisutnih članova ogranka.

Autor: Vjekoslav Grguljaš

 dan branitelja 2

ODANA POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA

UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac i ove je godine organizirao obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te sve stradalnike domovinskog rata. Obilježavanje je počelo ispred spomenika branitelja i stradalnika domovinskog rata 11. studenog kada su učenici Osnovne škole Ferdinandovac zapalili lampione ispred spomenika. Održan je sat povijesti na temu bitke za Vukovar kako bi učenici shvatili svrhu i važnost obilježavanja. Nakon toga recitirano je nekoliko recitacija te su se učenici upoznali sa radom i djelovanjem Ogranka Ferdinandovac.  Na kraju je održana prigodna molitva.

Obilježavanje je nastavljeno u četvrtak, 17. studenog, u crkvi Svetog Ferdinanda Kralja služenjem Svete mise koju je predvodio don Daroslav Benjak. Uz branitelje i mještane bili su prisutni načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić te predsjednik Općinskog vijeća Branko Patačko. Nakon Svete mise formirana je procesija koja se uputila prema spomeniku žrtvama domovinskog rata gdje je položen vijenac te su zapaljeni lampioni i svijeće. Nakon toga je održana prigodna molitva te je odana počast svim žrtvama domovinskog rata s posebnim sjećanjem na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Autor: Vjekoslav Grguljaš

 

pocast zrtvama ferdinandovac 02
pocast zrtvama ferdinandovac 01

pocast zrtvama ferdinandovac 03

pocast zrtvama ferdinandovac 04

 

ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDVDR RH OGRANAK FERDINANDOVAC

Dana 31.07.2022. godine održana je Izvještajna skupština UDVDR RH ogranak Ferdinandovac. Skupština je započela uz himnu te minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i za preminule članove ogranka.

Nakon utvrđivanja kvoruma i dnevnog reda izvješće o radu ogranka podnio je v.d. predsjednika Ogranka Luka Gregar. Osvrnuo se na rad u 2020. i 2021. godini u kojima su smanjene aktivnosti Ogranka zbog epidemije virusa COVID 19. Zbog toga prošle godine nije održana Izvještajna  skupština.  Ogranak je sudjelovao na događanjima povodom dana Općine, manifestaciji „Ferdinandski pozdrav ljetu“, prigodno je obilježen Dan hrvatskih branitelja te Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Nekoliko članova ogranka bilo je na obilježavanju prigodnih datuma i obljetnica zavisno od epidemiološke situacije.

Nakon blagajničkog izvještaja i izvještaja Nadzornog odbora, svi izvještaji su usvojeni. Zbog odlaska dugogodišnjeg predsjednika Ogranka Milana Jambreka- Jure, kojemu je upućena javna zahvala za uspješan i požrtvovan rad, potvrđena je odluka Središnjeg odbora pa je prihvaćen za predsjednika Ogranka Luka Gregar, za tajnika Krunoslav Šostar i za člana Nadzornog odbora Nenad Remenar.

Prihvaćen je plan rada za 2022. godinu  koji je u realizaciji pa su za sve članove Ogranka nabavljane vjetrovke koje su i podijeljene te je u realizaciji obnova spomen ploče i spomenika za sve hrvatske branitelje i stradalnike domovinskog rata.

Skupu se obratio i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić koji je pohvalio rad ogranka te istaknuo da u protekle dvije godine nije bilo donacije od strane Općine pošto se nisu mogli provesti projekti koje bi financirala Općina.

Na kraju Skupštine dogovoren je odlazak delegacije Ogranka na obilježavanje obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi u povodu Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti koji se  održava u Đurđevcu u subotu 06. kolovoza. Istim povodom pozvani su svi članovi Ogranka da dođu 05. kolovoza na Svetu misu u 9.00 sati u crkvu Svetog Ferdinanda kralja nakon koje će biti polaganje vijenca uz paljenje svijeća kod obnovljene spomen ploče hrvatskim braniteljima u parku u Ferdinandovcu.

Nakon Skupštine nastavljeno je druženje uz prigodan domjenak.

Autor: Vjekoslav Grguljaš

 

udvdr rh skupstina ferdinandovac 2022 02

 

udvdr rh skupstina ferdinandovac 2022 01