Općina Ferdinandovac

Kazališna predstava za djecu i one malo starije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Općina Ferdinandovac u suradnji sa Kulturnom udrugom Tomislav Franjić iz Kalinovca pozivaju vas na kazališnu predstavu za djecu i one malo starije pod nazivom „Princeza na zrnu papra“

Predstava će se održati u ponedjeljak, 4. ožujka  2024. u Društvenom domu u Ferdinandovcu sa početkom u 17.30 sati

 


O PREDSTAVI:

 

Ana Đokić

„Grozdana na zrnu papra“

Ako se prisjetimo nekih bajki koje smo čitali znamo da najčešće završavaju rečenicom: „Živjeli su dugo i sretno.“ Pričom „Grozdana na zrnu papra“ otkrivamo kako danas žive likovi te poznate bajke, s kojim se problemima susreću, kakav je to dug i sretan život u bajkama.

„Grozdana na zrnu papra“ nastavak je Andersenove bajke Kraljevna na zrnu graška u adaptaciji spisateljice Ane Đokić. Zabavno je i duhovito djelo o mladosti i odrastanju s daškom ironije. Kako pronaći pravu, pravcatu princezu ili kako provjerit je li prava ako je sav grašak pojeden… Ovo djelo  je spoj sreće i tuge, stvarnosti i mašte, bajke i igrokaza. Namijenjeno je djeci osnovnoškolskog uzrasta, a i za malo starije.

Spisateljica Ana Đokić za tekst „Grozdana na zrnu papra“ dobila je nagradu Kazališta Trešnja iz Zagreba; tekst je ušao u najuži izbor za nagradu CYRANO 2003, kazališta POISSON-LUNE u Sartrouville-u , Francuska, pohvala „Marin Držić“ 2004.

Ulomci ovog dramskog teksta nalaze se i u nekim čitankama za osnovnu školu. Praizvedbu je izvelo Dječje kazalište Osijek 2006, u režiji Dražena Ferenčine. Otada uz razne adaptacije izvođeno je u mnogim kazalištima.

U izvedbi Male dramske scene Kulturne udruge Tomislav Franjić premijera je održana 6.1.2024. u Kalinovcu. Vrlo dobro je primljena kod „malih“ i „velikih“ gledatelja.

U predstavi glume:

Barbara Dautanec, Martin Miklić, Klara Vucikuja, Dora Vucikuja, Mija Magdalena Kovačić, Zvonimir Stankir i Luka  Moslavac.

Režija, kostimografija i scenografija: Sanja Miklić i Vlasta Golub.

 

grozdana na zrnu papra

 

Grozdana na zrnu papra plakat

Obavijest o radu mobilnog reciklažnog dvorišta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

mobilno reciklazno dvoristeObavještavaju se korisnici javne usluge da će mobilno reciklažno dvorište Općine Ferdinandovac raditi u četvrtak, 29. veljače 2024. godine u terminu od 13:00 do 16:00 sati na lokaciji Vladimira Nazora 19A, Ferdinandovac (kod mosne vage).

U mobilno reciklažno dvorište mogu se predati sljedeće vrste otpada:

 • ·ambalaža koja sadrži ostatke otpadnih tvari
 • ·posude pod tlakom (sprej doze, dezodoransi, lakovi)
 • ·ostaci kemikalija (herbicidi, insekticidi, fungicidi, sredstva za čišćenje i njihova prazna ambalaža)
 • ·fluorescentne cijevi i štedne žarulje
 • ·motorno ulje i ambalaža od motornog ulja
 • ·metali
 • ·ambalažno staklo
 • ·otpadno jestivo ulje
 • ·boje i lakovi (prazna ambalaža)
 • ·stari lijekovi
 • ·baterije i akumulatori
 • ·električni i elektronski otpad (usisivači, TV uređaji, hladnjaci i sl.)
 • ·tinte i toneri za pisače
 • ·automobilske gume
 • ·i dr.

Preuzimaju se manje količine otpada. Otpad mora biti prethodno razvrstan i u prikladnoj ambalaži.

Za ambalaže pesticida se ne izdaje potvrda o predaji.

Otpad u mobilno reciklažno dvorište mogu predati korisnici javne usluge s područja Općine Ferdinandovac i to:

 • ·fizičke osobe s područja Općine Ferdinandovac – BESPLATNO (uz predočenje osobne iskaznice)
 • ·pravne osobe s područja Općine Ferdinandovac – UZ PLAĆANJE

Održana radionica „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

slika 3 2Dana 7. veljače 2024. godine s početkom u 19:00 sati u Društvenom domu u Ferdinandovcu, na adresi Trg slobode 29, Ferdinandovac, održana je radionica za jačanje kapaciteta pod nazivom  „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“.

Predavač g. Mirko Jambrošić iz tvrtke „THE THINGS“ na radionici je predstavljen projekt „One Sun Connecting North and South“. Također, predavač je pojasnio što je to solarna elektrana, kako se instalira, na koji princip funkcionira, koji su uvjeti i potrebna dokumentacija za prijavu na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radionica za jačanje kapaciteta provedena je u sklopu projekta „One Sun Connecting North and South“ koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa "Energija i klimatske promjene". Projekt je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice. U okviru projekta, Općina Ferdinandovac je izgradila 1 fotonaponsku elektranu snage 5 kW na objekt Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac. Vrijednost projekta iznosi 14.626,69 eura.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Ferdinandovac.

funded by logo

OneSun Logo bezslogana 512px

 

slika 1

slika 2

slika 3

Poziv na radionicu „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Pozivamo sve zainteresirane mještane na radionicu, u organizaciji Općine Ferdinandovac, na temu „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“.

Predavač je g. Mirko Jambrošić iz tvrtke „THE THINGS“

Radionica će se održati 7. veljače 2024. godine s početkom u 19:00 sati u Društvenom domu u Ferdinandovcu, na adresi Trg slobode 29, Ferdinandovac.

Na radionici će biti pojašnjeno što je to solarna elektrana, kako se instalira, na koji princip funkcionira, koji su uvjeti i potrebna dokumentacija za prijavu na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radionica za jačanje kapaciteta provodi se u sklopu projekta „One Sun Connecting North and South“ koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa "Energija i klimatske promjene". Projekt je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice. U okviru projekta, Općina Ferdinandovac je izgradila 1 fotonaponsku elektranu snage 5 kW na objekt Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac. Vrijednost projekta iznosi 14.626,69 eura.

one sun ferdinandovac poziv

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture isplatilo je Općini Ferdinandovac 18.360,19 eura za opremanje skele „Brodić“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Temeljem uspješne prijave na Javni poziv za dodjelu pomoći JLS radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture isplatilo je Općini Ferdinandovac iznos od 18.360,19 eura.

Tim sredstvima nabavljen je novi čamac sa kompletnom  opremom, ugrađena je ukrcajna rampa za pješake, te obavljen tehnički pregled skele.

20240115 114749

20240115 123227

20231201 112916

Potkategorije