GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju kanalizacije u sklopu Aglomeracije Đurđevac – Virje – Ferdinandovac – Podravske Sesvete

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U ponedjeljak, 16.12.2019. u Đurđevcu je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Aglomeracije Đurđevac – Virje – Ferdinandovac – Podravske Sesvete.

Ugovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Komunalija d.o.o. tomislav Kolarić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, te načelnici općina koje sudjeluju u projektu. Ispred Općine Ferdinandovac Ugovor je potpisao načelnik Vjekoslav Maletić, a samom potpisivanju Ugovora prisustvovao je i premijer Andrej Plenković.

Ovim projektom za područje Ferdinandovca predviđena je izgradnja kanalizacijske mreže u dužini 6400 metara, dvije pumpne stanice te pročistač otpadnih voda. Procijenjena vrijednost projekta u dijelu koji se odnosi na Općinu Ferdinandovac je oko 39 milijuna kuna sa PDV – om i biti će najvećim dijelom financirana sredstvima EU, te Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Udio Općine Ferdinandovac iznosi 626.000 kuna, odnosno manje od 2 posto.

Slijedi izbor izvođača radova putem javne nabave, a planirani završetak projekta, odnosno svih radova je kraj 2023. g.