GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Održana redovna godišnja skupština UDVDR RH ogranak Ferdinandovac

U nedjelju 07.01.2017. sa početkom u 11.00 sati održana je redovna godišnja skupština UDVDR RH ogranak Ferdinandovac. Skupštini su bili nazočni i predsjednik Podružnice koprivničko-križevačke županije UDVDR Siniša Pavlović, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić te predstavnici ogranaka iz susjednih općina.

Skupština je počela intoniranjem himne te minutom šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Izvještaj o radu podnio je predsjednik ogranka te se kronološkim redom osvrnuo na sve aktivnosti. Sudjelovalo se na svim obilježavanjima događaja iz domovinskog rata od Oluje, Bljeska, Trokuta i drugih te na mjestima najvećih stradavanja u domovinskom ratu kao što je Vukovar, Škabrnja, Voćin i drugi.

Ogranak je samostalno organizirao proslavu Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti 05.08.2017. uz polaganje vijenaca i paljenja svijeća za sve poginule, stradale i nestale hrvatske branitelje. Nakon toga je bilo druženje u parku kojem su se pridružili konjanici iz svečanog maratona te ostali mještani.

Blagajnički izvještaj podnio je blagajnik, a predsjednik nadzornog odbora podnio je izvještaj nadzornog odbora. Na kraju skupštine nazočnima su se obratili i gosti ističući kako je po aktivnostima ogranak jedan od aktivnijih u županiji.

Poslije skupštine nastavljeno je druženje uz okrepu i kartanje bele.