GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDVDR RH OGRANAK FERDINANDOVAC

Dana 31.07.2022. godine održana je Izvještajna skupština UDVDR RH ogranak Ferdinandovac. Skupština je započela uz himnu te minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i za preminule članove ogranka.

Nakon utvrđivanja kvoruma i dnevnog reda izvješće o radu ogranka podnio je v.d. predsjednika Ogranka Luka Gregar. Osvrnuo se na rad u 2020. i 2021. godini u kojima su smanjene aktivnosti Ogranka zbog epidemije virusa COVID 19. Zbog toga prošle godine nije održana Izvještajna  skupština.  Ogranak je sudjelovao na događanjima povodom dana Općine, manifestaciji „Ferdinandski pozdrav ljetu“, prigodno je obilježen Dan hrvatskih branitelja te Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Nekoliko članova ogranka bilo je na obilježavanju prigodnih datuma i obljetnica zavisno od epidemiološke situacije.

Nakon blagajničkog izvještaja i izvještaja Nadzornog odbora, svi izvještaji su usvojeni. Zbog odlaska dugogodišnjeg predsjednika Ogranka Milana Jambreka- Jure, kojemu je upućena javna zahvala za uspješan i požrtvovan rad, potvrđena je odluka Središnjeg odbora pa je prihvaćen za predsjednika Ogranka Luka Gregar, za tajnika Krunoslav Šostar i za člana Nadzornog odbora Nenad Remenar.

Prihvaćen je plan rada za 2022. godinu  koji je u realizaciji pa su za sve članove Ogranka nabavljane vjetrovke koje su i podijeljene te je u realizaciji obnova spomen ploče i spomenika za sve hrvatske branitelje i stradalnike domovinskog rata.

Skupu se obratio i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić koji je pohvalio rad ogranka te istaknuo da u protekle dvije godine nije bilo donacije od strane Općine pošto se nisu mogli provesti projekti koje bi financirala Općina.

Na kraju Skupštine dogovoren je odlazak delegacije Ogranka na obilježavanje obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi u povodu Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti koji se  održava u Đurđevcu u subotu 06. kolovoza. Istim povodom pozvani su svi članovi Ogranka da dođu 05. kolovoza na Svetu misu u 9.00 sati u crkvu Svetog Ferdinanda kralja nakon koje će biti polaganje vijenca uz paljenje svijeća kod obnovljene spomen ploče hrvatskim braniteljima u parku u Ferdinandovcu.

Nakon Skupštine nastavljeno je druženje uz prigodan domjenak.

Autor: Vjekoslav Grguljaš

 

udvdr rh skupstina ferdinandovac 2022 02

 

udvdr rh skupstina ferdinandovac 2022 01