GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA

Ferdinandovac DanSjecanja 2021 02aUDVDR RH ogranak Ferdinandovac organizirao je i ove godine obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. U crkvi svetog Ferdinanda Kralja održana je Sveta misa koju je predvodio don Daroslav Benjak. U svojoj propovjedi osvrnuo se na hrvatske branitelje te na sve stradalnike domovinskog rata koji su se trebali žrtvovati da bi danas imali slobodnu, demokratsku i neovisnu državu Hrvatsku.

Nakon Svete mise formirana je procesija koja se uputila prema spomeniku za sve žrtve domovinskog rata gdje je položen vijenac i cvijeće te su zapaljene svijeće. Nakon prigodne molitve odana je počast svim žrtvama domovinskog rata s posebnim sjećanjem na žrtve   Vukovara i Škabrnje. Osim branitelja i mještana obilježavanju Dana sjećanja prisustvovao je i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

Po prvi puta branitelje je predvodio vršioc dužnosti predsjednika ogranka Luka Gregar koji je imenovan jednoglasnom odlukom Središnjeg odbora ogranka pošto je dosadašnji predsjednik  Milan Jambrek odselio iz Ferdinandovca. Ovim putem svi članovi ogranka zahvaljuju se dosadašnjem predsjedniku „Juri“ koji je svojim radom, zalaganjem i sposobnostima doprinosio da je ovaj ogranak bio jedan od najaktivnijih u županiji. Sigurno je da ćemo morati uložiti puno truda da bismo održali sve aktivnosti koje je on zacrtao.    

Autor: Vjekoslav Grguljaš

Ferdinandovac DanSjecanja 2021 03a Ferdinandovac DanSjecanja 2021 04a Ferdinandovac DanSjecanja 2021 1a