GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Održana Skupština UDVDR RH ogranak Ferdinandovac

UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac održao je u nedjelju 06.01.2019. izvještajnu Skupštinu. Prije početka rada odana je počast minutom šutnje svim poginulim braniteljima te preminulim članovima ogranka.

Izvještaj o radu podnio je predsjednik ogranka Milan Jambrek. Osvrnuo se na sva mjesta diljem Republike Hrvatske koja su bila posjećena kao mjesta stradavanja hrvatskih branitelja. Aktivnosti su počele već početkom godine u povodu akcije „Maslenica“, a završile su krajem prošle godine. Ogranak je sudjelovao u proslavi u povodu „Dana Općine“, izrađena je nova zastava te je dobio na korištenje prostoriju za sastanke u zgradi općine na koju je preseljena tabla s natpisom ogranka. Položen je vijenac te zapaljene svijeće u povodu „Dana branitelja“ te u povodu „Svih svetih“.

Također se osvrnuo na suradnju s podružnicom koprivničko-križevačke županije te općine Ferdinandovac kojima je uručio i prigodne zahvalnice. Nakon toga izvještaj je podnio blagajnik i nadzorni odbor te je usljedilo obraćanje gostiju. Predstavnici ogranaka iz susjednih općina pohvalilisu mnogobrojne aktivnosti koje su izvedene sa skromnim financijskim sredstvima.

Na kraju se obratio i načelnik općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić nakon čega je bio upriličen prigodni domjenak i druženje branitelja.

udvdr 06012019 02 udvdr 06012019 03