GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

ODANA POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA TE VUKOVARA I ŠKABRNJE

UDVDR RH Ogranak Ferdinandovac i ove je godine organizirao obilježavanje Dana sjećanja na žrtve domovinskog rata te Vukovara i Škabrnje.

Obilježavanje je počelo ispred spomenika branitelja i stradalnika domovinskog rata  u petak 17. studenog. Učenici Osnovne škole Ferdinandovac zapalili su lampaše ispred spomenika, a pridružili su im se i polaznici Dječjeg vrtića „Košutica“ Ferdinandovac. Održano je kratko predavanje na temu domovinskog rata s posebnim osvrtom na žrtve Vukovara i Škabrnje kako bi učenici shvatili svrhu i važnost obilježavanja ovog dana. Nakon toga recitirano je nekoliko recitacija te su se učenici upoznali sa radom i djelovanjem Ogranka Ferdinandovac.  Na kraju je održana prigodna molitva.

Obilježavanje je nastavljeno istog dana u crkvi Svetog Ferdinanda kralja služenjem Svete mise za sve žrtve domovinskog rata koju je predvodio don Daroslav Benjak. Uz branitelje i mještane bio je prisutan i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

Nakon Svete mise formirana je procesija koja se uputila prema spomeniku žrtvama domovinskog rata gdje je položen vijenac te su zapaljeni lampaši, a zatim je održana prigodna molitva te je odana počast svim žrtvama domovinskog rata s posebnim sjećanjem na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Autor: Vjekoslav Grguljaš

Foto: Miroslav Fuček

Foto: Miroslav Fuček

 

Foto: Miroslav Fuček

Foto: Miroslav Fuček

 

Foto: Vjekoslav Grguljaš

Foto: Vjekoslav Grguljaš