GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Obavijest umirovljenicima, korisnicima socijalne pomoći te drugim osobama u stanju socijalno materijalne potrebe s područja Općine Ferdinandovac o podjeli „božićnica“ za 2021. godinu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bozicnicaKao i dosadašnjih godina, Općina Ferdinandovac je i ove godine osigurala sredstva za božično darivanje umirovljenika, korisnika socijalne pomoći te drugih osoba u stanju socijalno materijale potrebe s područja Općine Ferdinandovac. „Božićnice“ za 2021. godinu će se kao i do sada isplaćivati  u iznosu od 100,00 kn po osobi.

Uvjet za ostvarivanje prava na isplatu je da mjesečna svota mirovine ili socijalne pomoći za posljednji isplaćeni mjesec u 2021. godini sa svim dodacima ne prelazi 1.800,00 kuna.

Uvjet za ostvarivanje prava na isplatu novčanog dara osobama u stanju socijalno-materijalne potrebe, je da nemaju ni mirovinu ni socijalnu pomoć, odnosno druga primanja, a navršili su 65 godina života, a o navedenim činjenicama potpisuju izjavu koja se podiže u Općini.

Isplata darivanja vršit će se u dvorišnoj prostoriji Općine Ferdinandovac (ulaz s dvorišne strane) u terminu od 08,00 do 13,00 sati prema sljedećem rasporedu:

- ponedjeljak (13.12.2021.) - osobe s prvim slovom prezimena od slova A do slova E,

- utorak (14.12..2021.) – osobe s prvim slovom prezimena od slova F do slova J,

- srijeda (15.12..2021.) - osobe s prvim slovom prezimena od slova K do slova 0,

- četvrtak (16.12.2021.) - osobe s prvim slovom prezimena od slova P do slova Ž.

Za ostvarivanje prava potrebno je predočiti osobnu iskaznicu te dokaz o visini mirovine, odnosno socijalne pomoći za posljednji isplaćeni mjesec u 2021. godini.

Podizanje novčanog za drugu osobu dozvoljeno je samo članovima obitelji uz predočenje pisane punomoći.

Radi sprječavanja širenja korona virusa mole se korisnici darivanja da se obavezno pridržavaju rasporeda podjele novčanih darova kako bi se spriječilo grupiranje osoba.

Podjela darivanja organizirati će se uz primjenu svih epidemioloških mjera s ciljem sprječavanja širenja korona virusa.