GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Održana završna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

naslovna slika Konferencija za medije povodom završetka projekta „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“ održana je 1. listopada 2020. godine, u prostorijama Vatrogasne vijećnice u Ferdinandovcu. Na konferenciji su bili nazočni načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić, voditeljica projekta Nadica Kolar, zaposlenici Općine Ferdinandovac, članovi općinskih tijela, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, predstavnici medija te ostali zainteresirani.

Načelnik Općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić uvodno se obratio nazočnima –  Svi prostori općinske zgrade korišteni su tijekom cijele godine, kako od zaposlenika, tako i od korisnika usluga. Kako bi boravak u prostorima bio što ugodniji, a troškovi što manji, pristupilo se projektu energetske obnove općinske zgrade. Uspješnom prijavom projekta na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava - KK.04.2.1.04.0513, Općini su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ugovorenom iznosu od 873.126,30 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1.526.899,55 kuna od čega prihvatljivi troškovi iznose 1.438.683,50 kuna. Također, odobreno je i sufinanciranje do 80% prihvatljivih troškova vlastitog učešća Općine Ferdinandovac u projektu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno u najvišem iznosu do 452.445,76  kuna. Uspješnom realizacijom projekta, Općina Ferdinandovac postigla je glavni cilj, a to je dugoročno smanjenje potrošnje toplinske energije te smanjenje emisije CO2.

Voditeljica projekta, Nadica Kolar održala je kratku prezentaciju projektnih aktivnosti - U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje općinske grade, projektom je izvršena rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamijenjena su postojeća rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Ugradnjom plinskog kondenzacijskog uređaja te pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, smanjena je potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora. Izvedena je toplinska izolacija zidova i stropova te zamijenjena stara vanjska stolarija novom PVC stolarijom. Radovi energetske obnove općinske zgrade izvedeni su u razdoblju od rujna 2019. do ožujka 2020. godine, a ukupna vrijednost izvršenih radova iznosi 1.103.643,64 kuna.

energetska obnova logo

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Ferdinandovac.