GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Edukacija za poljoprivrednike – uzimanje uzoraka tla

poljoprivreda polje nasadDragi poljoprivrednici,

tečaj Uzimanje uzoraka tla za analizu je namijenjen svim fizičkim i pravnim osobama koje imaju obavezu ispitivanja plodnosti tla na svojim ARKOD parcelama prema  Zakonu o poljoprivrednom zemljištu i Pravilniku o metodologiji za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta.

Fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne su pratiti stanje poljoprivrednog zemljišta evidentiranog u ARKOD sustav ispitivanjem plodnosti tla za ARKOD parcele poljoprivrednog zemljišta koje su jednake ili veće od 1,00 ha, a koje se koriste kao: oranice, livade, pašnjaci, krški pašnjaci, vinogradi, voćnjaci, maslinici, kulture kratke ophodnje te mješoviti višegodišnji nasadi. Praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta u smislu ispitivanja plodnosti tla provodi se na temelju analize tla na zahtjev korisnika, periodično najmanje svake četvrte godine.

Da bi korisnici sami mogli uzeti uzorke tla za analizu trebaju proći izobrazbu o uzorkovanju tla koju organizira i provodi Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

Edukacija traje 5 školskih sati i besplatna je za korisnike.

Tečaj će se održati 2. veljače 2023. u Društvenom domu Ferdinandovac (Trg slobode 29) u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti putem linka: https://www.savjetodavna.hr/eventer/uzimanje-uzoraka-tla-za-analizu-521/edate/2023-02-02/ ili na broj 099 303 7624 (Katarina Gazdović, ured Đurđevac).