GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Započela proslava Dana Općine Ferdinandovac

Otvaranjem likovne izložbe Franje Mihočke i Željka Bečaja „U zavičaj zaogrnuti“ u petak, 24.5. započela je proslava Dana Općine Ferdinandovac. Izložbu je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Program je nastavljen u subotu, 25.5. u parku na Trgu slobode gdje je od 12 sati započelo druženje braniteljskih udruga.

Oko 16 sati krenuo je „Dravski kotlić 2019.“, odnosno takmičenje u pripremi fiša u kojem je sudjelovalo 16 ekipa, a nakon toga Vatrogasne igre u organizaciji DVD Ferdinandovac.

Udruga „Hrvatska žena“ Ferdinandovac bila je zadužena za pečenje lepinja za što su utrošile više od 70 kg tijesta. Brojni mještani i gosti mogli su pod velikim šatorom uživati u ukusnom fišu, pečenoj ribi i lepinjama.

Svi kuhari zaslužuju pohvale za trud oko pripreme fiša, a ocjenjivačka komisija imala je težak zadatak odabrati najbolje. Prema broju osvojenih bodova , treće mjesto osvojila je ekipa „Halas horda“ (učitelji iz OŠ Ferdinandovac), a drugo mjesto Udruga umirovljenika Ferdinandovac. Ovogodišnji pobjednici fišijade „Dravski kotlić“ je ekipa „Drveni kuki“. Pobjedničke ekipe su umjesto pehara nagrađene sa prigodnim kuhačama, dok su svim sudionicima podijeljene zahvalnice.

Nakon proglašenja svi su uživali u dobroj muzici i atmosferi za koju su se pobrinuli TS Dangube.

Program proslave nastavljen je 27.5. u Osnovnoj Školi Ferdinandovac otvaranjem numizmatičke izložbe „Trag novca u Ferdinandovcu“ . Izloženo je oko 1500 kovanica i 500 novčanica iz zbirke Nikole Dorčeca, učitelja ove škole.