GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

HAK u našem vrtiću- program „VIDI I KLIKNI“

IMG 20181025 113008Na ozljeđivanje i stradavnja djece u prometu treba biti posebno osjetljiv, bez obzira radi li se o obitelji ili društvu u cjelini. Učestalnost upozoravanja i senzibilizacije vozača, roditelja, javnosti uopće može i mora dovesti do cjelokupne promjene stavova i ponašanja sudionika prometa.

HAK prvodi kampanju koja ima cilj podizanja svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu koje su dio događanja vezanih za podizanje razine cestovne sigurnosti. Program „Vidi i klikni“ ima cilj naučiti djecu prepoznati i vidjeti opasnosti u prometu, te kako ih učiniti vidljivim za vozače.

Dana 25. listopada (četvrtak) Hrvatski autoklub predstavio je i našoj djeci preventivno edukativni program „Vidi i klikni „. Program obuhvaća niz situacija s kojima se djeca svakodnevno susreću na cestama, a u kojima je važno vidjeti i biti viđen.

Pomoću didaktičkih pomagala i električnog automobila djeca stječu znanje i iskustva za buduće sigurno sudjelovanje u prometu, kao što su korištenje pješačkog prijelaza, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila, propisno i pravilno sjedenje u automobilu, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobilu. Djeca su sa velikim oduševljenjem promatrala i sudjelovala u ovom programu!