GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac

Tabla 70x100 EU fondovi

 

Naziv korisnika: OPĆINA FERDINANDOVAC

Naziv projekta: Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac

Naziv poziva: Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora

Kratki opis projekta: U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje, u općinskoj zgradi projektom će se izvršiti rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamjena postojećih rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Kako bi se smanjila potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora, predviđa se ugradnja plinskog kondenzacijskog uređaja, kao i pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, koji će biti opremljeni termostatskim ventilima. Budući da zgrada ostvaruje velike toplinske gubitke zbog oštećenja na pojedinim dijelovima, svakako se predviđa i izvedba toplinske izolacije zidova, podova i stropova te zamjena stare stolarije novom PVC stolarijom. Svi prostori općinske zgrade korišteni su tijekom cijele godine, kako od zaposlenika, tako i od svih korisnika usluga. Kako bi boravak u prostorima bio što ugodniji, a troškovi što manji, u zgradi će se provesti sve potrebne mjere energetske obnove. Time bi se uštedila značajna sredstva, koja se mogu ulagati na druge značajne projekte.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Osnovni cilj i očekivani rezultat projekta je smanjenje potrošnje toplinske energije i smanjenje emisije CO2. Također, realizacijom energetske obnove ostvarit će se vidljivi učinak na lokalnu zajednicu, kako neposredno - ugodnijim boravkom u prostorima, tako i posredno - planiranjem manjih troškova u Proračunu za energente i održavanje uređaja i opreme. Samim time, kod ljudi bi se povećala svijest o značenju energetske učinkovitosti te možda i potaknula na više projekata energetske obnove.

Ukupna vrijednost projekta: 1.213.427,07 kuna.

Iznos koji financira EU: 737.976,44 kune.

Razdoblje provedbe projekta : od 19.11.2018. do 18.11.2020.

Kontakt osoba za više informacija: Nadica Kolar, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel.:048/210-007.

Europski strukturni i investicijski fondovi: https://strukturnifondovi.hr/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“