GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Postavljena nova LED rasvjeta

Na najprometnijim ulicama u Ferdinandovcu, Tolnica i Dravska, postavljena je nova i učinkovita LED rasvjeta. U spomenutim ulicama svjetiljke su postavljene na svaki stup uz dodatna pojačanja na raskrižjima. Ukupno je postavljeno 200 svjetiljki čime je znatno povećano osvijetljenje a time i sigurnost svih sudionika u prometu, smanjeno je svijetlosno onečišćenje i sada postojeća prometnica zadovoljava standarde osvijetljenja i za prometnice višeg ranga.

Određene uštede ostvariti će se smanjenjem potrošnje električne energije kao i na troškovima održavanja jer postavljene LED svjetiljke imaju 10 – godišnje jamstvo.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 452.875,00 kn od čega 70%, odnosno 317.000,00 kn sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Sredstva Ministarstva odobrena su prijavom Općine Ferdinandovac na“ Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2018.“

Ostatak sredstava do punog iznosa namiriti će se sufinanciranjem Županije KCKŽ te iz proračuna Općine Ferdinandovac.

U narednom periodu planira se nastavak modernizacije javne rasvjete i u ostalim ulicama na području Općine podnošenjem prijava na dostupne natječaje za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova, kao i iz vlastitih sredstava.

Ras 2 Ras 3