GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Županija donirala vrijednu opremu vatrogascima u Ferdinandovcu

naslovnaŽupan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u utorak, 23. listopada prisustvovali su primopredaji vatrogasne opreme vrijedne 40 tisuća kuna, koja je nabavljena za Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferdinandovac iz proračuna županijske Vatrogasne zajednice i u suradnji sa Županijom.

Uz župana i zamjenika župana, primopredaji su prisustvovali i općinski načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, zamjenik općinskog načelnika Branko Patačko, predsjednik Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac Milan Kolar, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin, zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić, ujedno i pomoćnik županijskog zapovjednika, predsjednik VZO Ferdinandovac i DVD-a Ferdinandovac Danijel Dugina, zapovjednica VZO Ferdinandovac i DVD-a Ferdinandovac Marijana Đođ.

Župan je kazao kako su „dva najvažnija segmenta vatrogastva ljudi i kvalitetna oprema“ te kako Županija i njezina Vatrogasna zajednica kontinuirano pomažu društvima u nabavljaju potrebne opreme.

 „Drago nam je da smo se okupili kako bismo vatrogascima uručili novu opremu koja će im itekako pomoći u još boljem radu. Iako nam demografske prilike nisu naklonjene i lokalne sredine suočavaju se s nedostatkom operativaca, dajemo sve od sebe kako bismo vam osigurali adekvatne materijalne uvjete. Vatrogastvo nam je uvijek bilo jedan od prioriteta, čak i u kriznim godinama, i nikad nismo smanjili financiranje, a tom ćemo se opredjeljenju posvetiti i nadalje. Veseli nas interes mladih za vatrogastvo, što znači taj sektor ima budućnost, te vas sve pohvaljujem na entuzijazmu, ljubavi i profesionalnosti koje ulažete u ovaj posao. Posebno pohvaljujem i našu županijsku Zajednicu koja besprijekorno funkcionira te ćemo i nadalje u okviru svojih mogućnosti ulagati u vatrogastvo koje je posebnost ovog prostora.“, kazao je župan, dodavši kako su naši vatrogasci kao primjer uspješnog rada prepoznati na razini cijele Hrvatske te su sudjelovali u brojnim izvanrednim i redovnim dislokacijama i intervencijama.

Zadovoljstvo donacijama te zahvalu Županiji i Županijskoj zajednici izrazili su predstavnici Općine te zapovjednici i predsjednici društava.

Marijana Đođ je u ime VZO i DVD-a Ferdinandovac pojasnila kako su nabavili kacige za šumski požar i za izvanredne dislokacije, rukavice za intervencije, naprtnjače, odijela i čizme za intervencije, velike reflektore, svjetiljke i ribarske čizme te je dodala kako se pripremaju za 130. obljetnicu sljedeće godine, a broje preko 80 članova, plus mladež i djeca.

Župan i suradnici razgledali su opremu, kao i prostorije DVD-ova, te razgovarali s vatrogascima o izazovima s kojima se suočavaju, a na kraju obilaska poželjeli su im mnogo sreće i uspjeha u radu i što manje intervencija.

Izvor slika i teksta: Koprivničko-križevačka županija; Služba župana.