GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Održan sastanak s partnerima i PORO-m KKŽ vezan za početak provedbe projekta „Brižne žene Podravske“, Zaželi – program zapošljavanja žena

P1010295U Općini Kalinovac u utorak 9. listopada 2018. godine održan je sastanak vezan za početak provedbe projekta „Brižne žene Podravske“.
Sastanku su prisustvovali ispred partnera na navedenom projektu općinski načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, općinski načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov, zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, Helena Smrček i Nadica Kolar ispred Općine Ferdinandovac, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područni ured Križevci Vesna Kuterovac i voditeljica ispostave u Đurđevcu Dijana Rupnik, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Katarina Birta sa suradnicama, Senada Ranilović i Natalija Vurnoci ispred PORE-Razvojne agencije KKŽ te domaćini, prijavitelji i nositelji projekta „Brižne žene Podravske“ općinski načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar sa suradnicama, zamjenik općinskog načelnika Općine Kalinovac Danijel Moslavac i predsjednik Općinskog vijeća Općine Kalinovac Mladen Orešić.

Na sastanku su utvrđene daljnje aktivnosti na provedbi projekta „Brižne žene Podravske“.

 Naziv projekta: „Brižne žene Podravske“ 

UP.02.1.1.05.0237

Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Iz tog razloga, Općina Kalinovac kao prijavitelj projekta zajedno s partnerima Općinama Ferdinandovac, Novo Virje, Podravske Sesvete i Molve, obaveznim partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac te PORE razvojne agencije Podravine i Prigorja, zaposlit će 18 žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Zapošljavanjem 18 žena, pozitivno će utjecati na smanjenje nezaposlenosti u ruralnim područjima Koprivničko- križevačke županije, te ublažiti posljedice i rizik od siromaštva, a također će im se omogućiti i stjecanje dodatnih znanja i vještina kroz pohađanje certificiranih programa cjeloživotnog učenja za zanimanja gerontodomaćica i njegovateljica. Ovaj projekt će imati povoljne učinke i za korisnike, odnosno osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju kojima će žene zaposlene u projektu pomagati u nabavci lijekova, čišćenju kuće, odlascima liječniku, druženju i sl. Žene će kroz 24 mjeseca pomagati 112 takvih korisnika. 

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 3.083.630,35 kuna, a financirat će se u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta traje 30 mjeseci.

image001

Izvor teksta i slika: Općina Kalinovac