GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Općini Ferdinandovac i susjednim općinama odobrena financijska sredstva za provođenje programa Zaželi - program zapošljavanja žena

Uspješnom suradnjom 5 općina, Kalinovca kao prijavitelja te Molvi, Novog Virja, Podravskih Sesveta i Ferdinandovca kao projektnih partnera, početkom ove godine prijavljen je projekt „Brižne žene Podravske“ na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom „Zaželi“ kojeg je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Obavezni partneri projekta su : Hrvatski zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac te PORA - razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Projekt je odobren, a 27. rujna 2018. u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava sklopljen je i ugovor o financiranju projekta.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, kroz obrazovanje i osposobljavanje te zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života.

Ovim projektom zaposliti će se voditelj projekta, 18 žena koje će pružati potporu i podršku za 112 krajnjih korisnika starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom s područja općina Ferdinandovac, Kalinovac, Novo Virje, Molve i Podravske Sesvete.

Ovim projektom zaposlit će se 3 (tri) žene s područja Općine Ferdinandovac na razdoblje od 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.083.630,35 kuna, a projekt će se u 100% iznosu financirati iz Europskog socijalnog fonda.

Od ukupne vrijednosti projekta 460.394,56 kn otpada na Općinu Ferdinandovac.

image001