GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Jučer je sa svojim radom i službeno započeo poljoprivredni redar

Tom prilikom održan je radni sastanak na kojem su uz poljoprivrednog redara Sašu Franjića sudjelovali i predstavnici Grada Đurđevca, Općine Ferdinandovac te ostalih okolnih općina, te su dogovorili raspored obilaska terena i postupke od zaprimanja prijave do izdavanja rješenja i kazni vlasnicima zapuštenog zemljišta.

Poljoprivredni redar sukladno zajedničkom sporazumu obavlja poslove na području Grada Đurđevca, te na području općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete i Virje.

Poslovi poljoprivrednog redara obuhvaćaju provođenje važećih odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina prethodno usvojenih od predstavničkih tijela Grada i općina. Agrotehničke mjere podrazumijevaju: minimalnu razinu obrade i održavanja poljoprivrednog zemljišta, sprječavanje zakorovljenosti i obrastanja višegodišnjim raslinjem, suzbijanje biljnih bolesti i štetnika, korištenje i uništavanje biljnih ostataka, održavanje razine organske tvari u tlu, održavanje strukture tla i zaštita od erozije.

Poljoprivredni redar će na temelju zaprimljenih prijava obilaziti i dokumentirati sve zapuštene parcele, a zatim će pronaći vlasnika, te mu poslati upozorenje, a ukoliko on ne uredi površinu u zadanom roku dobit će i novčanu kaznu.

Ovom prilikom pozivaju se građani da prijave neodržavanje susjednih površina radi sprečavanja zakorovljenosti, te nastanka i širenja bolesti i nametnika.

Poljoprivredni redar će redovno na temelju zaprimljenih prijava obilaziti i dokumentirati sve zapuštene parcele, a dužnost svih vlasnika nekretnina je da uređuju i održavaju svoje površine, te ih drže pod kulturom koja je prijavljena.

Poljoprivredni redar će obilaziti teren Općine Ferdinandovac svakog drugog utorka u mjesecu.

Slučajeve zapuštenih parcela i podatke o vlasnicima istih građani mogu prijaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnim dolaskom u Općinu.