GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Općini Ferdinandovac odobreno 342.000,00 kn za modernizaciju javne rasvjete

11. lipnja 2018. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je rezultate Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini.

Do 28. ožujka 2018. godine, do kada je poziv bio otvoren, 385 jedinica lokalne samouprave dostavilo je 551 projektni prijedlog, a ministar graditeljstva i prostornoga uređenja na prijedlog Povjerenstva donio je Odluku o odabiru 167 projekata za sufinanciranje u 2018. godini.

Među odabranim projektima je i projekt „Modernizacije postojeće energetski neučinkovite javne rasvjete, nabavom i  postavljanjem ekološki učinkovite LED rasvjete na području Općine  Ferdinandovac“ za koji je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo Općini Ferdinandovac 342.000,00 kn.

Projektom je planirana zamjena neučinkovite javne rasvjete (natrijeve i živine žarulje) LED rasvjetnim tijelima na području najprometnijih ulica u Ferdinandovcu - Dravska i Tolnica.

U narednim godinama planira se nastavak modernizacije javne rasvjete i u ostalim ulicama iz proračunskih sredstava Općine te podnošenjem prijava za sufinancianje iz nacionalnih sredstava ili EU fondova.