GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/ferdinan/public_html/images/2852018
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2852018

Započeo program proslave Dana Općine Ferdinandovac

dani opcine 2 5U petak uvečer započeo je program proslave Dana Općine Ferdinandovac, otvorenjem likovne izložbe Martine Fuk u Osnovnoj školi Ferdinandovac, a nastavio se u subotu u 11,00 sati kada su se u parku na Trgu slobode okupili članovi braniteljskih udruga i podružili se s načelnikom Općine Vjekoslavom Maletićom.

Oko 15,00 sati na istom mjestu počelo je natjecanje u pripremanju fiša pod imenom „Dravski kotlić 2018.“ u kojem je sudjelovalo čak 15 ekipa. Dok su jela bila u završnim fazama i dok se miris fiša širio centrom Općine, na drugoj strani parka održavale su se vatrogasne igre VZO Ferdinandovac.

Titula najboljeg kuhara „Dravskog kotlića“ otišla je u ruke ekipe pod imenom „Drveni kuki“, drugo mjesto osvojila je Udruga umirovljenika s nazivom ekipe „Baš nas briga“, a treća „Udruga zaštite, pomoći  i spašavanja na vodama Kc-kž županije“ . Sav fiš bio je slobodan za degustaciju svim sudionicima, mještanima i gostima, a osim fiša bilo je ribe na kotlovini i lepinja. U pripremi i posluživanju hrane pomogle su i vrijedne žene, članice Udruge Hrvatska žena, koje su i tijekom programa ispekle mnoštvo ukusnih lepinja.

Završni dodir subotnjeg programa bio je koncert TS Dangube i koncert klape Bunari iz Vodica, a ova dva sastava zadužena za zabavu podigli su Ferdinandovčane na noge i veselim ritmovima zabavljali ih do dugo u noć.

Program proslave nastavio se u nedjelju prijepodne likovnom kolonijom pod nazivom „III. FOL – ferdinansko okupljanje likovnjaka. U parku na Trgu slobode u Ferdinandovcu okupilo se 20-tak slikara i umjetnika, među inima slikari Zdravko Šabarić i Mirko Horvat,  koji su izradili prekrasna umjetnička dijela koja su poklonili HKUDU-u Frankopan Ferdinandovac da krase općinske i druge zgrade javne namjene.

U nedjelju predvečer, započeo je kulturno-zabavni program udruga u Društvenom domu u Ferdinandovcu. Program je započeo folklornim nastupom gostujućeg  KUD-a Kupljenovo čija folklorna sekcija je svojim izvornim etno pjesmama i plesom oduševila okupljene mještane i goste. Nedjeljni program završio je predstavom „Dok majstor ordinira“ u izvedbi HKUD-a FRANKOPAN Ferdinandovac, koji su ponovno briljirali na sceni te tako uspjeli zabaviti i nasmijati sve prisutne.

Program proslave nastavlja se u Društvenom domu u Ferdinandovcu gdje će se danas (ponedjeljak, 28. svibnja) održati školsko talent natjecanje „Škola traži zvijezdu“ te sutra u 18,00 sati završnom priredbom Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac.  Na obje priredbe ulaz je slobodan.

Općina Ferdinandovac zahvaljuje svim udrugama s područja Općine, gostujućem KUD-u, sponzorima, umjetnicima i izvođačima te drugim ljudima dobre volje koji su svojim trudom, donacijama i prisutnošću uveličali proslavu Dana Općine Ferdinandovac te poziva sve mještane i goste da se pridruže i daljnjim programima proslave.

Slike i dio teksta preuzeti su uz dopuštenje od epodravina, a cijeli tekst i slike dostupni su na slijedećem linku:

https://epodravina.hr/foto-video-pocelo-slavlje-opcinskih-dana-u-ferdinandovcu-dravski-kuki-spremili-najbolji-fis-sibenska-klapa-bunari-donijela-dasak-dalmacije-u-podravinu/

{gallery}2852018{/gallery}