GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

U Općinu Ferdinandovac stižu tri nova projekta za koja je odobreno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 370.000,00 kn!

MinistarstvoU srijedu, 23. svibnja 2018. općinski načelnik Općine Ferdinandovac sudjelovao je na svečanom potpisivanju ugovora u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova gdje je sa supotpisnicom, ministricom Gabrijelom Žalac, potpisao dva ugovora o sufinanciranju projekata Općine. 

Projektom „Energetska obnova zgrade javne namjene“ obuhvaćena je izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu općinske zgrade i Društvenog doma u Ferdinandovcu, a odobreni iznos sufinanciranja od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova iznosi 120.000,00 kn. 

Projektom „Ljepše, sigurnije, učinkovitije !“ planirana je zamjena vanjske stolarije u Dječjem vrtiću Košutica Ferdinandovac, a odobreni iznos sufinanciranja od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova iznosi 150.000,00 kn. 

Važno je napomenuti i da je Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno 100.000,00 kn za projekt izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole Ferdinandovac. 

Kako navodi Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova „na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta“.