GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Poziv poljoprivrednicima na radionicu za potencijalne korisnike intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima

Lokalna akcijska grupa „PODRAVINA“ i ENTER KOPRIVNICA organiziraju radionicu za potencijalne korisnike intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima.

Ovaj tip intervencije pruža podršku malim, potencijalno održivim poljoprivrednim gospodarstvima koja su orijentirana na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište. Na taj način će se pomoći poljoprivrednim gospodarstvima u komercijalno isplativom prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 3.000 EUR-a SO do 10.000 EUR-a SO ako ulažu u sektor voća, povrća i cvijeća, odnosno do 15.000 EUR-a SO za ulaganja u ostalim sektorima.

Postotak povrata je do 85 %, max 30.000,00 € za investicije u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, gospodarskih vozila, podizanje i restrukturiranje nasada, gradnju i opremanje objekata za životinje, skladištenje i hlađenje, plastenika i sl.

Detaljnije informacije o natječaju saznat ćete od stručnih predavača na radionici u Đurđevcu u Hotelu „Picok“ (Trg Svetog Jurja 9, prostor Taverne ) 23.05.2024. godine u 18.00 sati.