GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Kazališna predstava za djecu i one malo starije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Općina Ferdinandovac u suradnji sa Kulturnom udrugom Tomislav Franjić iz Kalinovca pozivaju vas na kazališnu predstavu za djecu i one malo starije pod nazivom „Princeza na zrnu papra“

Predstava će se održati u ponedjeljak, 4. ožujka  2024. u Društvenom domu u Ferdinandovcu sa početkom u 17.30 sati

 


O PREDSTAVI:

 

Ana Đokić

„Grozdana na zrnu papra“

Ako se prisjetimo nekih bajki koje smo čitali znamo da najčešće završavaju rečenicom: „Živjeli su dugo i sretno.“ Pričom „Grozdana na zrnu papra“ otkrivamo kako danas žive likovi te poznate bajke, s kojim se problemima susreću, kakav je to dug i sretan život u bajkama.

„Grozdana na zrnu papra“ nastavak je Andersenove bajke Kraljevna na zrnu graška u adaptaciji spisateljice Ane Đokić. Zabavno je i duhovito djelo o mladosti i odrastanju s daškom ironije. Kako pronaći pravu, pravcatu princezu ili kako provjerit je li prava ako je sav grašak pojeden… Ovo djelo  je spoj sreće i tuge, stvarnosti i mašte, bajke i igrokaza. Namijenjeno je djeci osnovnoškolskog uzrasta, a i za malo starije.

Spisateljica Ana Đokić za tekst „Grozdana na zrnu papra“ dobila je nagradu Kazališta Trešnja iz Zagreba; tekst je ušao u najuži izbor za nagradu CYRANO 2003, kazališta POISSON-LUNE u Sartrouville-u , Francuska, pohvala „Marin Držić“ 2004.

Ulomci ovog dramskog teksta nalaze se i u nekim čitankama za osnovnu školu. Praizvedbu je izvelo Dječje kazalište Osijek 2006, u režiji Dražena Ferenčine. Otada uz razne adaptacije izvođeno je u mnogim kazalištima.

U izvedbi Male dramske scene Kulturne udruge Tomislav Franjić premijera je održana 6.1.2024. u Kalinovcu. Vrlo dobro je primljena kod „malih“ i „velikih“ gledatelja.

U predstavi glume:

Barbara Dautanec, Martin Miklić, Klara Vucikuja, Dora Vucikuja, Mija Magdalena Kovačić, Zvonimir Stankir i Luka  Moslavac.

Režija, kostimografija i scenografija: Sanja Miklić i Vlasta Golub.

 

grozdana na zrnu papra

 

Grozdana na zrnu papra plakat