GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Poziv na radionicu „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“

Pozivamo sve zainteresirane mještane na radionicu, u organizaciji Općine Ferdinandovac, na temu „Koraci do instalacije fotonaponske elektrane i uvjeti sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“.

Predavač je g. Mirko Jambrošić iz tvrtke „THE THINGS“

Radionica će se održati 7. veljače 2024. godine s početkom u 19:00 sati u Društvenom domu u Ferdinandovcu, na adresi Trg slobode 29, Ferdinandovac.

Na radionici će biti pojašnjeno što je to solarna elektrana, kako se instalira, na koji princip funkcionira, koji su uvjeti i potrebna dokumentacija za prijavu na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radionica za jačanje kapaciteta provodi se u sklopu projekta „One Sun Connecting North and South“ koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa "Energija i klimatske promjene". Projekt je usmjeren na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice. U okviru projekta, Općina Ferdinandovac je izgradila 1 fotonaponsku elektranu snage 5 kW na objekt Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac. Vrijednost projekta iznosi 14.626,69 eura.

one sun ferdinandovac poziv