Lokalni izbori 2021.

Objava prihvaćenih kandidacijskih lista za Općinsko vijeće Općine Ferdinandovac i kandidatura za općinskog načelnika Općine Ferdinandovac na Lokalnim izborima 2021.

checkbox ilustracijaNa temelju članka 26. Zakona o lokalnim izborima („Narodne novine“ broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20, 144/20. i 37/21), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Ferdinandovac objavljuje:

  1. sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac:

Pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac

  1. zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za općinskog načelnika Općine Ferdinandovac:

Pravovaljane kandidature za izbor općinskog načelnika Općine Ferdinandovac

 

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Ferdinandovac

Izdavanje potvrda/uvjerenja iz kaznene evidencije u postupku kandidiranja

checkbox J2SER5HSukladno Zakonu o lokalnim izborima, uz kandidacijsku listu, nužno je priložiti potvrdu o podacima iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa, sukladno članku 13. stavku 2. Zakona o lokalnim izborima.

Izdavanje potvrde/posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije može se zatražiti nakon stupanja na snagu Odluka Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju lokalnih izbora do podnošenja prijedloga kandidatura za lokalne izbore, od 16. do 29. travnja 2021. godine.

Zahtjev za izdavanjem potvrde se podnosi:

  1. putem sustava e-građani - APLIKACIJA e-Kaznena

ili

  1. U sjedištu bilo kojeg općinskog suda ili njegovoj stalnoj službi (neovisno o prebivalištu podnositelja zahtjeva)

Detaljnije o izdavanju potvrda/uvjerenja iz kaznene evidencije u postupku kandidiranja možete pročitati na stranicama DIP-a te na sljedećem linku: https://mpu.gov.hr/izdavanje-potvrda-uvjerenja-iz-kaznene-evidencije-u-postupku-kandidiranja/25001

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Ferdinandovac

Obavijest političkim strankama i biračima o ovjeri očitovanja kandidatura i predaji kandidatura

Odlukama Vlade Republike Hrvatske od 14. travnja 2021. godine raspisani su izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, te izbori za općinske načelnike, gradonačelnike, župane i gradonačelnika grada Zagreba.

Izbori će se održati u nedjelju 16. svibnja 2021. godine.

Za provođenje lokalnih izbora na području Općine Ferdinandovac nadležno je Općinsko izborno povjerenstvo Općine Ferdinandovac.

Obavještavaju se političke stranke i birači koji namjeravaju predložiti kandidate i kandidacijske liste da se ovjere očitovanja kandidata o prihvaćanju kandidature OLS-3 i OLN-3 obavljaju BESPLATNO u sjedištu Općinskog izbornog povjerenstva Općine Ferdinandovac svakog radnog dana u vremenu od 10,00 do 14,00 sati, u subotu i nedjelju od 11,00 do 13,00 sati, te dana 29. travnja 2021. godine u vremenu od 10,00 do 24,00 sata, poštujući pri tom epidemiološke mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u izbornom procesu.

Političke stranke i birači mogu prijedloge kandidacijskih lista i kandidata za članove Općinskog vijeća Općine Ferdinandovac i općinskog načelnika Općine Ferdinandovac sastavljene u skladu s Obveznim uputama Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske broj LS-1 i LN-1 predati u sjedištu Općinskog izbornog povjerenstva Općine Ferdinandovac svakog radnog dana u vremenu od 10,00 do 14,00 sati, te dana 29. travnja 2021. godine, koji je posljednji dan za zaprimanje prijedloga, u vremenu od 10,00 sati do 24,00 sata poštujući pri tom epidemiološke mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u izbornom procesu.

Kako postupak preuzimanja svakog prijedloga kandidacijske liste i svakog prijedloga kandidata za općinskog načelnika, unosa podataka u informacijski sustav, obrade podataka i provjere identiteta osoba koje kandidature podržavaju traje oko jedan sat, pozivaju se predlagatelji da željeno vrijeme predaje telefonom najave Općinskom izbornom povjerenstvu barem jedan dan prije predaje te da predaju vrše najviše tri osobe predlagatelja u skladu s preporukama HZZJ o osiguranju epidemioloških mjera u izbornom procesu od 1. travnja 2021. godine.

Sjedište Općinskog izbornog povjerenstva Općine Ferdinandovac: zgrada Općina Ferdinandovac, Trg slobode 28, 48356 Ferdinandovac.

Kontakt podaci Općinskog izbornog povjerenstva Općine Ferdinandovac:

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  , tel.: 048/817-013, mob.: 099 606 9365.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Ferdinandovac

Kontakt podaci Općinskog izbornog povjerenstva Općine Ferdinandovac:

OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE FERDINANDOVAC

 

Trg slobode 28, 48356 Ferdinandovac

Tel.: 048/817-013

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.