GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Traži

Započeo program proslave Dana Općine Ferdinandovac

dani opcine 2 5U petak uvečer započeo je program proslave Dana Općine Ferdinandovac, otvorenjem likovne izložbe Martine Fuk u Osnovnoj školi Ferdinandovac, a nastavio se u subotu u 11,00 sati kada su se u parku na Trgu slobode okupili članovi braniteljskih udruga i podružili se s načelnikom Općine Vjekoslavom Maletićom.

Oko 15,00 sati na istom mjestu počelo je natjecanje u pripremanju fiša pod imenom „Dravski kotlić 2018.“ u kojem je sudjelovalo čak 15 ekipa. Dok su jela bila u završnim fazama i dok se miris fiša širio centrom Općine, na drugoj strani parka održavale su se vatrogasne igre VZO Ferdinandovac.

Titula najboljeg kuhara „Dravskog kotlića“ otišla je u ruke ekipe pod imenom „Drveni kuki“, drugo mjesto osvojila je Udruga umirovljenika s nazivom ekipe „Baš nas briga“, a treća „Udruga zaštite, pomoći  i spašavanja na vodama Kc-kž županije“ . Sav fiš bio je slobodan za degustaciju svim sudionicima, mještanima i gostima, a osim fiša bilo je ribe na kotlovini i lepinja. U pripremi i posluživanju hrane pomogle su i vrijedne žene, članice Udruge Hrvatska žena, koje su i tijekom programa ispekle mnoštvo ukusnih lepinja.

Završni dodir subotnjeg programa bio je koncert TS Dangube i koncert klape Bunari iz Vodica, a ova dva sastava zadužena za zabavu podigli su Ferdinandovčane na noge i veselim ritmovima zabavljali ih do dugo u noć.

Program proslave nastavio se u nedjelju prijepodne likovnom kolonijom pod nazivom „III. FOL – ferdinansko okupljanje likovnjaka. U parku na Trgu slobode u Ferdinandovcu okupilo se 20-tak slikara i umjetnika, među inima slikari Zdravko Šabarić i Mirko Horvat,  koji su izradili prekrasna umjetnička dijela koja su poklonili HKUDU-u Frankopan Ferdinandovac da krase općinske i druge zgrade javne namjene.

U nedjelju predvečer, započeo je kulturno-zabavni program udruga u Društvenom domu u Ferdinandovcu. Program je započeo folklornim nastupom gostujućeg  KUD-a Kupljenovo čija folklorna sekcija je svojim izvornim etno pjesmama i plesom oduševila okupljene mještane i goste. Nedjeljni program završio je predstavom „Dok majstor ordinira“ u izvedbi HKUD-a FRANKOPAN Ferdinandovac, koji su ponovno briljirali na sceni te tako uspjeli zabaviti i nasmijati sve prisutne.

Program proslave nastavlja se u Društvenom domu u Ferdinandovcu gdje će se danas (ponedjeljak, 28. svibnja) održati školsko talent natjecanje „Škola traži zvijezdu“ te sutra u 18,00 sati završnom priredbom Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac.  Na obje priredbe ulaz je slobodan.

Općina Ferdinandovac zahvaljuje svim udrugama s područja Općine, gostujućem KUD-u, sponzorima, umjetnicima i izvođačima te drugim ljudima dobre volje koji su svojim trudom, donacijama i prisutnošću uveličali proslavu Dana Općine Ferdinandovac te poziva sve mještane i goste da se pridruže i daljnjim programima proslave.

Slike i dio teksta preuzeti su uz dopuštenje od epodravina, a cijeli tekst i slike dostupni su na slijedećem linku:

https://epodravina.hr/foto-video-pocelo-slavlje-opcinskih-dana-u-ferdinandovcu-dravski-kuki-spremili-najbolji-fis-sibenska-klapa-bunari-donijela-dasak-dalmacije-u-podravinu/